Waarom Op Je Plekje?

 

Als moeder van twee kinderen begrijp ik dat je je kinderen een veilige plek wilt bieden. Ook als je zelf aan het werk bent. Omdat ik twee hoogsensitieve/ gevoelige kinderen heb, vind ik kleinschalige opvang erg belangrijk. Ik ben van mening dat de meeste kinderen zich in de kleinschalige opvang het best 'op hun plekje' voelen en dat is tegelijkertijd het doel van Op Je Plekje.

Een plekje zoeken voor de kinderen waar ze zich het veiligst en meest vertrouwd voelen en zich op deze wijze verder kunnen ontwikkelen in hun eigen mogelijkheden.  Dat kan in een huiselijke kring bij de gastouder thuis of via een nanny die de opvang bij u thuis verzorgt.

 

Ik ben kritisch in het werven van gastouders en nanny's en werk alleen met goed geschoolde professionele gastouders en nanny’s met minimaal een diploma op MBO 3 niveau en volgens de wettelijke diploma- eis voor gastouders. Op Je Plekje werkt met gastouders en nanny's die zich willen blijven ontwikkelen door middel van de trainingen, intervisie en workshops die Op Je Plekje aanbiedt.  Zij kunnen goed met hoogsensitieve kinderen omgaan en/of zijn zelf hoogsensitief en empathisch aangelegd.

 

De gastouders en nanny's van Op Je Plekje volgen gratis trainingen en workshops op gebied van werken met de meldcode (kindermishandeling), hoogsensitiviteit,  kinderyoga, babymassage, werken met protocollen en opvoedvraagstukken. Ook werken zij met een werkplan waardoor ze bewust zijn én nadenken over eigen handelen volgens het pedagogisch beleidsplan. 

 

Ook vind ik betaalbaarheid erg belangrijk. Kwalitatief goede kinderopvang hoeft helemaal niet duur te zijn! Verder staat Op Je Plekje voor korte lijnen en een duidelijke en open communicatie naar zowel vraagouders als gastouders en nanny’s.
Het hoofddoel van Op Je Plekje is om uw kinderen met een goed gevoel achter te laten bij de Nanny of gastouder zodat u met een gerust hart naar uw werk kan gaan!

 

 

Professionaliteit en betaalbare kwaliteit

 

Op Je Plekje werkt met nanny’s en gastouders die werken met het pedagogisch plan die Op Je Plekje heeft opgesteld. Onze nanny’s en gastouders hebben een groot empathisch vermogen. Vaak zijn zij zelf ook sensitief aangelegd waardoor ze begrijpen wat gevoelige kinderen nodig hebben om zich veilig te kunnen voelen binnen de gastouder of nanny-opvang. Onze gastouders en nanny’s willen dat de kinderen zich bij hen op hun plekje voelen en zullen daar ook naar streven. Zij houden voortdurend de gevoelens van de kinderen in de gaten en spelen daar op in.

Onze nanny’s en gastouders hebben minimaal een kindgerichte opleiding op MBO niveau 3 of 4 en hebben ervaring in het werken met kinderen. Zij begrijpen wat kinderen nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Ook begrijpen ze wat de ouders nodig hebben om hun kinderen gerust achter te laten bij de nanny of gastouder. Onze nanny’s en gastouders vinden buitenlucht en natuur belangrijk en respecteren de uniekheid van elk kind. De gastouders en nanny's werken volgens de vier r'en: rust, regelmaat, richting en respect.
Verder vinden zij verantwoorde voeding en tussendoortjes belangrijk. 

 

 

Wilt u als ouder meer informatie over nanny of gastouderopvang, klikt u dan op de link 'Ouders'. Heeft u interesse om te werken als nanny of gastouder? Klik dan op de kopjes 'Gastouder' of 'Nanny'.

Elke ouder heeft recht op betaalbare en kwalitatief goede kinderopvang en daarom houden wij de prijzen laag zonder de kwaliteit te verliezen. Voor meer informatie over de kosten voor de opvang, klik op het kopje 'Tarieven'. Als u vragen hierover heeft, neem dan gerust contact met mij op. 

Tevreden over Op Je Plekje? Plaats dan een review!