Het goede doel van Op Je Plekje

Banah
Banah

Nanny- en gastouderbureau Op Je Plekje vindt dat elk kind recht heeft op een plek waar hij zich veilig en op zijn plekje voelt.  


Er zijn op deze wereld helaas veel kinderen die onder slechte omstandigheden en armoede leven. Zowel in Nederland als daarbuiten. Veel kinderen gaan niet naar school, leven in armoede of hebben geen ouders of familie meer. 

  

Sinds oktober 2017 steunt Nanny- en gastouderbureau Op Je Plekje het doel ‘Black and White Friends for life’. Dit goede doel wordt gerund door vrijwilligers in Kenia en is opgericht door een Nederlandse man die naar Kenia ging en daar sindsdien niet meer is vertrokken. Hij is inmiddels gesetteld en daar getrouwd. Hij en zijn vrijwilligers zetten zich in voor kinderen in Kenia samen met ‘Childrens Right’.

 

Het is een organisatie waarbij iedereen gratis en eventueel tegen kost en inwoning meehelpt de kinderen enigszins een aangenamer leven te geven. Met sponsoring kan er een kind gesponsord worden die daardoor naar school kan, twee maaltijden per dag krijgt en indien nodig medicatie. De gezinnen worden regelmatig bezocht door maatschappelijke werkers en er wordt extra hulp geboden op het gebied van voeding, matrassen en medicatie indien nodig.

 

 

 

Op Je Plekje sponsort vanaf nu één jongen van een tweeling. De jongen heet Bahati en is vier jaar oud. Zijn zusje (Riziki) wordt door een  bekende van mij gesponsord. Zijn moeder is ernstig chronisch ziek en is verlaten door haar man. Ze zijn erg arm en er is in dit gezin weinig eten. Het gezin woont in het plaatsje Ukunda (Kenia).

 

Kinderen gaan daar al vanaf drie jaar naar school met een schooluniform.  Op school krijgen ze twee maaltijden. Binnen een week na aanmelding konden hij en zijn zusje al naar school!

 

Via de nieuwsbrief van Op Je Plekje zal ik zo nu en dan informeren over de ontwikkelingen rond Banah.

Klik hieronder op de knop om naar de website van 'Black and White Friends for life' te gaan. 

Tevreden over Op Je Plekje? Plaats dan een review!