Verdiensten van de gastouder

Als gastouder mag je je eigen tarief bepalen. Op Je Plekje adviseert een bedrag te hanteren tussen de €5,50 en €6,75 euro per uur per kind.  Dit bedrag is voor jezelf. Je hoeft Op Je Plekje géén bemiddelingsbijdrage te betalen.

Wél is dit een bruto bedrag dus hier over moet je nog wel zelf inkomstenbelasting betalen en een inkomensafhankelijk bijdrage zorgverzekeringswet van ongeveer 5 %van je belastbare winst.  Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst of vraag mij voor meer informatie.
 
Je kan ook als ZZP-er aan de slag wat je belastingvoordeel oplevert. Op Je Plekje kan je hierover meer informatie geven.

 

Op Je Plekje regelt alles rondom jouw betaling. Jij vult aan het begin van de  maand een urenstaat in van je gewerkte uren van de afgelopen maand via de website van Op Je Plekje. Nadat de ouders de uren hebben goedgekeurd ontvang je in dezelfde maand je salaris. Deze wordt door Op Je Plekje aan je uitbetaald.

  

Bij eigen ziekte of vakantie krijg je niet uitbetaald. Mocht een gastkindje niet komen door vakantie of ziekte en valt dit buiten je eigen vakantie, dan krijg je wel uitbetaald.

 

Op Je Plekje houdt de bureaukosten voor de ouders bewust laag, zodat de gastouder wat meer kan verdienen. De gastouder doet immers het meeste werk!

Tevreden over Op Je Plekje? Plaats dan een review!