Cursus babymassage

Wat is Shantala babymassage?

Shantala Massage is in zijn oorspronkelijke vorm een totale lichaamsmassage voor baby’s. De massage wordt toegepast bij de baby zonder kleding aan. Deze massagevorm is afkomstig uit India. De Franse arts Frederick Leboyer kwam daar in contact met een vrouw, die de massage toepaste bij haar kinderen. Aan deze vrouw is de naam van de massage ontleend. Frederick Leboyer heeft Shantala babymassage geïntroduceerd in Europa.

 

Shantala massage is een ritmische massage. Het in aandacht en met respect bezig zijn is een van de grondpijlers van deze massagevorm.

 


Waarom babymassage?

Babymassage is je kind liefdevol aanraken en masseren. Een kind maakt in het eerste jaar na de geboorte veel mee. Hij doet veel indrukken op en maakt contact met de mensen om hem heen. Ook ontstaat de hechting tussen ouders en het kind. Babymassage verdiept de band tussen ouder en kind. Er is communicatie tussen ouder en kind.  De baby geniet van de aanrakingen van de moeder en vader en leert op hen te vertrouwen. Ook de ouders leren hun kind beter kennen en hebben op deze manier een ontspannen samen zijn met hun kind. Ouder en baby krijgen zo meer zelfvertrouwen.

 

Ook is massage erg ontspannen bij het naar bed gaan of voor tussendoor. Door het geven van babymassage creëer je een ontspannen baby die overdag relaxter zal zijn en in de nacht beter zal slapen.

Naast het contact met je kind, het bevorderen van het hechtingsproces en het lekker samenzijn met je kind is babymassage ook goed voor de gezondheid van het kind. Het bevordert  de gezondheid op een natuurlijke manier. Massage kan ook preventief werken in het voorkomen van ziekte. Verder stimuleert het de bloedsomloop, ademhaling, motoriek en spierontwikkeling.

Baby’s met klachten als overprikkeld zijn, slecht slapen, huilen, darmkrampjes, of gespannen zijn hebben erg veel baat bij babymassage.

 

Ook baby's die zich overstrekken, prematuur en/ of dysmatuur geboren zijn hebben veel baat bij het masseren.  

Voor wie?

Babymassage kan worden toegepast aan baby’s in de leeftijd van 6 weken tot ongeveer 9 maanden. Ook vlak na de geboorte kan babymassage worden toegepast maar het masseren zal zich dan beperken tot zachtjes ‘aaien’. Pas na deze tijd kan er echt worden gesproken over massage. Uiteraard binnen de grenzen van wat het kind zelf aangeeft. 

Ik beperk mij tot het geven van massage voor baby’s vanaf 6 weken tot en met ongeveer 8 maanden.

Locatie & tarieven

Ik geef hoofdzakelijk individuele cursussen babymassage. 

Ik kom hiervoor bij u thuis. Het gaat hierbij om 2 lessen van 1 tot 1,5 uur. De dagen en tijden zijn in overleg.
Ik heb gekozen voor individuele  lessen voor de rust van uw baby en de ouder(s). De baby wordt thuis in vertrouwde omgeving gemasseerd en kan na de massage eventueel gelijk in eigen bedje slapen, drinken of lekker in zijn eigen vertrouwde box worden gelegd. 

Tarieven:

Kosten: € 95,- (inclusief btw). Dit is inclusief een uitgebreide cursusmap en gebruik van massageolie. Alle benodigdheden neem ik zelf mee.

 

Groepsmassage kan op aanvraag (zelf de groep samenstellen van maximaal 4 personen en 4 baby’s) . Ik kom dan bij 1 van de cursisten thuis. Afhankelijk van hoeveelheid ouders/baby’s zal dit 3 of 4 lessen zijn van ongeveer 1,5 uur. De kosten hiervoor zijn € 80,- (inclusief btw).

  

Reiskosten:

Reiskosten buiten Amersfoort worden berekend d.m.v. € 0,19 per km. Ook eventuele kosten van de parkeermeter.

 

 


Babymassage kort samengevat:

 

  • Geeft rust en is heerlijk ontspannend voor ouder en kind
  • Kan er voor zorgen dat je kindje rustiger en dieper slaapt
  • Heeft een positieve uitwerking op de spijsvertering en helpt bij darmkrampjes
  • Is een mooi moment tussen ouder en kind, en verdiept hun band
  • Kan ervoor zorgen dat je kindje minder geprikkeld gedrag vertoond
  • Stimuleert de ontwikkeling van je kindje: het bevordert de motoriek, ademhaling en spierontwikkeling
  • Stimuleert het immuunsysteem
  • Kan ervoor zorgen dat je als ouder de lichaamstaal van je kindje beter gaat begrijpen
  • Verbetert de doorbloeding
  • Kan stress bij je baby verlichten

Tevreden over Op Je Plekje? Plaats dan een review!